A víz világnapján vetélkedtek az Árpádban

Az iskola udvarán, csapatokra bontva vetélkedtek az Árpád iskola tanulói a víz világnapja alkalmából. A szervező elmondta, hogy a gyerekek megértették: a víz pótolhatatlan, nélküle nincs élet, ezért vigyázni kell rá.

Az Árpád iskolában hagyomány, hogy a víz világnapja köré szerveznek valamilyen programot. Idén sem volt ez másképp. Az alsósok szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a nap folyamán, a felsősöknek pedig filmet vetítettek a víz fontosságáról, illetve délutánra vetélkedővel is készült Kele Renáta, az iskola pedagógusa, aki minden évben szervez valamilyen programot a világnap alkalmából.

A kék pólóba öltözött gyerekek a vízhez kapcsolódó vetélkedő nyolc állomásán mérkőztek meg egymással, és adtak számot a tudásukról az őket körülvevő vizek kapcsán.

– Azt látom, hogy elindult egy változás a gyerekekben, kezdik megérteni, hogy amit eddig állandónak gondoltak, például, hogy folyik a víz a csapból, az nem lesz mindig így, ha nem vigyázunk közösen a természeti kincseinkre – mondta a pedagógus.

A legjobb eredményt elért csapatokat a DRV Zrt. ajándékozta meg, valamint oklevelet is kaptak a tanulók, akik azt is vállalták, hogy egész nap kizárólag vizet fognak inni. Ebben az Atád-Aqua Kft. is partner volt, mert rengeteg ballonos vizet szállítottak ki az iskolába, annyit, hogy nemcsak ma, hanem holnap és holnapután is ihatják a tanulók az éltető vizet.

(Fotók: Röhrig Dániel)

Megosztás