Holnap véradás a nagyatádi kórházban

Holnap délelőtt tíz és délután négy óra között várják a véradókat a Nagyatádi Kórház Vértranszfúziós osztályán. Egy olvasónk kéréssel fordult a véradókhoz.

Véradásra azok a 18 és 65 év közöttiek jelentkezhetnek, akiknek a testsúlya eléri az 50 kg-ot és egészségesnek érzik magukat. A véradáshoz szükség van személyazonosító igazolványra, lakcímkártyára és TAJ-kártyára.

A véradás számos előnnyel jár. Azon túl, hogy egy véradás alkalmával akár három életet is megmenthetünk, hisz a teljes vérből háromféle készítményt állítanak elő (vörösvérsejt, vérlemezke (trombocyta), plazma), egyben szűrővizsgálaton is részt veszünk. A vért speciális laborvizsgálatnak vetik alá, melynek során akár a véradó által nem ismert fertőző betegségre is fény derülhet.

Lehetőség van irányított véradásra, amihez ismernünk kell a kedvezményezett beteg nevét és a TAJ számát. Ezzel kapcsolatban egy olvasónk keresett meg minket az esti órákban, kérését pedig természetesen tolmácsoljuk:

Sürgősen 0 Rh negatív vérre lenne szükség egy ismert és köztiszteletben álló orvosnak. Aki tud és szeretne segíteni az holnap délelőtt tíz és délután négy óra között, valamint szeptember 6-án reggel nyolc és délután három óra között teheti meg a Nagyatádi Kórház Vértranszfúziós osztályán.

A beteg adatai:
Dr. Néber Árpád
TAJ szám: 019 535 340

Megosztás