Médiatábort szerveznek a fiataloknak Nagyatádon

A Fiatal Újságírók Egyesülete egy uniós pályázat keretein belül, annak záróeseményeként, médiatábort szervez a 13 és 20 év közötti fiataloknak Nagyatádon.

A korábbi szakaszban egy cikkíró pályázatot hirdettek, majd Grecsó Krisztián és Beck Zoltán tartott zenés irodalmi estet a városban.

A jövő heti tábor a pályázat utolsó mérföldköve, amit szeptember 5. és 9. között tartanak a kulturális központban.

A tábor egyik előadója Szalma Baksi Ferenc, a Telex munkatársa lesz, kedden a résztvevők múzeumlátogatásra mehetnek, szerdán túrázni, csütörtökön pedig a Bertók László Városi Könyvtárban Kóczián Zoltán tart előadást a jelentkezőknek. Ez a nap egy Acoustic Classroom koncerttel zárul. Pénteken újságírói workshopon vehetnek részt a fiatalok.

– A cél az, hogy gyerekeket toborozzak, akik később az Adyba járhatnak újságíró szakkörre, és részt vehetnek az ADYák Szemle újságunk cikkeinek megírásában. Annyit mindenképp szeretnék még elmondani, hogy Polyák Réka, Dergez-Mohari Kata és Sudár István kollégáim segítő munkája is kellett a tábor megszervezéséhez  – mondta el Hornyák Katalin, a főszervező, aki a KSZC Ady Endre Technikum és Gimnázium oktatója. 

A részvétel ingyenes, a programok minden nap délután kettő és este hat óra között zajlanak.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás