Ideiglenesen bezártak a segesdi óvodák

Rendkívüli szünetet rendelt el az oktatási hivatal a segesdi óvoda két telephelyén, ugyanis az egyik gondozó családtagjának pozitív lett a COVID-tesztje. Készenléti ügyeletet továbbra is biztosítanak.

Két óvodai telephely zárt be Segesden erre a hétre – de elképzelhető, hogy az intézkedést meghosszabbítják. A rendkívüli szünetet az oktatási hivatal rendelte el, mert az egyik óvodai gondozónak karanténba került a gyermeke, ezért elővigyázatosságból most kerülni kell a további érintkezést a gyerekekkel. Az oktatási hivatal a 12 segesdi óvónőből és dajkából 8-at felkért, hogy vonuljanak önkéntes karanténba. Az óvodavezetőtől és két további óvónőtől a mai nap fognak a mentősök mintát venni tesztelés céljából.

Az óvoda fenntartója, a segesdi önkormányzat egyelőre nem tudja, hogy az érintettek közül kinek lett pozitív a tesztje, ugyanis személyiségi jogokra hivatkozva ezt az információt nem kapták meg. Készenléti ügyeletet a továbbiakban is biztosítanak azoknak, akik nem tudják megoldani a gyerekek elhelyezést. Eddig három gyermek szülei éltek a lehetőséggel. 

Segesden egyébként 40-en vannak karanténban, és 14 pozitív esetről tudnak.

Megosztás