Jelentős lehűlés érkezik

A késői nyár napjai meg vannak számlálva, vasárnapra jelentősen csökken a hőmérséklet, a térségünkben éjszakánként már csak 4 és 7 Celsius-fok közötti hőmérsékletekre kell számítani.

Eltűnhet Magyarországon is az indián nyár, de csak azért, mert a nyárias napoknak megfelelő idő veszi át a helyét. A Másfélfok azt írja, hogy az elmúlt fél évszázadban közel két héttel kitolódott a nyári időszak, de az idei, a mérések kezdete óta regisztrált legmelegebb szeptember megmutatta a lehetséges jövőt a maga 23 nyárinak számító napjával. 

Ám a késői nyár napjai már ténylegesen meg vannak számlálva, jelentős lehűlés érkezik. Holnap napközben a maihoz hasonlóan 26 fok körüli maximumokkal számolhatunk Nagyatád térségében, ám vasárnap egy hidegfront következményeként napközben már csak 14 Celsius-fok lesz a környékünkön, éjszaka pedig mindössze négy fokra csökken a hőmérséklet, ráadásul a szél is megerősödik.

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

A front hétfőre elvonul, mögötte kisüt a nap, ennek ellenére mindössze 11 és 16 fok között alakul majd a csúcshőmérséklet – írja az Időkép.

(Nyitókép: depositphotos.com)

Megosztás