Részben Atádon játszódó regényt mutatnak be a kulturális központban

Jövő szerdán a kulturális központ kamaratermében mutatja be a szerző, Bencsik Gábor a legújabb regényét, ami A kincs címet viseli. Különlegessége, hogy a középkori Atádon játszódik a cselekményének egy része.

Bencsik Gábor – akinek az édesapja Bencsik István Kossuth-díjas szobrászművész volt, aki megálmodta és megalapította a Nagyatádi Nemzetközi Faszobrász Alkotótelepet – látogat el Nagyatádra, hogy bemutassa legújabb regényét, ami A kincs címet viseli. 

A könyvbemutatóval egybekötött író-olvasó találkozó október 18-án, szerdán délután 5 órakor kezdődik a kulturális központ kamaratermében. A szerzővel Kudlik Júlia, a Magyar Televízió örökös tagja és a Delta című műsor egykori műsorvezetője beszélget.

A regény egyik érdekessége, hogy egy része a középkori Atádon játszódik. A regény fülszövege:

A kötet társául szegődve visszaszállhatunk az időben, elérkezve az Úr 1458. évébe, az ifjú Mátyás király idejébe, egy kis faluba Somogy rengeteg erdei között, Atádra. Történetünk itt és ekkor veszi kezdetét. Egy magas fák övezte kőházban fiatal nemespár lakik, Laskai Balázs és a felesége, Zsuzsánna. Az ő rendkívüli kalandjaikat, üldöztetésüket és megtalált boldogságukat beszéli el ez a kis könyv, úgy, amiképpen történt, semmit sem téve hozzá és semmit el nem véve belőle. Tehát Bencsik Gábor „A kincs” című eme történelmi regénye egy ifjú nemespár rendkívüli kalandjainak és üldöztetésének történetét beszéli el, egészen a Mátyás király kezéből elnyert igazságtétel bekövetkeztéig, a szerzőtől már jól ismert olvasmányos előadásban…

Megosztás