Készülnek a tanévkezdésre az Árpádban

Ezen a héten fejeződik be az Árpád iskola energetikai felújítása. A tankönyvek már megérkeztek, a szakos ellátottság továbbra is száz százalékos.

Jövő pénteken megkezdődik az új tanév, tegnapelőtt hivatalosan is kiadták a 2023/2024-es tanév rendjét. A nyár folyamán megkezdték az Árpád iskola energetikai felújítását, amely a végéhez közeledik.

– A munkálatok során kicserélték a régi villanyvezetékeket, új kapcsolókat, konnektorokat, kapcsolószekrényt, biztosítékokat és életvédelmi reléket építettek be. Több tanteremben indukciós hurkot szereltek fel, ami a hallássérült tanulók életét könnyíti meg – számolt be a nyári felújításról Ujvári Tomor, az intézmény vezetője.

Az intézmény további felújításokat szeretne megvalósítani, egyebek között a világítótestek cseréjét, illetve a tetőszigetelést.

A zsibongóban felhelyeznek az évkezdésre egy LED fényújságot is, amelyet támogatóknak köszönhet az iskola. Ez lehetővé teszi az aktuális információk gyors közvetítését a diákok felé. Azokban a termekben, ahol nincs digitális tábla, ott kivetítőket szereltek, illetve szerelnek fel.

A tankönyvek megérkeztek, az osztálytermekben van. A vezető elmondta: a pedagógusok pedig a szokásos tanév előtti tevékenységekkel töltik az idejüket, díszítik a tantermeket, a könyvtárat rendezik, az évkezdéshez kapcsolódó adminisztratív tevékenységeket végeznek.

– Az iskola szakos ellátottsága továbbra is száz százalékban biztosított.

Augusztus 29-én egy úgynevezett Fecske-nap lesz az iskolában, amelynek keretében az elsősök ismerkedhetnek az intézménnyel még a tanévkezdés előtt. Az Árpád iskolában 51 gyerek kezdi az első osztályt szeptember elsején. Már aznap a napközi és az étkezés is biztosított lesz.

Megosztás