Hatékonyabban menthetnek a nagyatádi tűzoltók

Az önkormányzat egy olyan eszközt vásárolt a nagyatádi tűzoltóság számára, amivel hatékonyabban, gyorsabban tudnak menteni, elsősorban a közúti baleseteknél.

A kor követelményeinek megfelelő, akkumulátoros feszítőhengert vásárolt az önkormányzat a nagyatádi tűzoltóknak. A 3,3 millió forintos eszközzel gyorsabb és hatékonyabb beavatkozásra lesznek képesek a tűzoltók. Az elsősorban közúti baleseteknél bevetett eszköz funkciója az, hogy az összeroncsolódott járművek tartóoszlopait szétfeszíti, így a balesetet szenvedett sofőrt vagy utasokat gyorsabban ki lehet menteni az autóból.

Korábban hidraulikus feszítőhengerrel dolgoztak, ám a kor előrehaladtával újabb és újabb technológiák jelentek meg az autógyártásban, a fémötvözetek szakítószilárdsága megnőtt, az új autók sokkal nehezebben megbonthatók, a régebbi feszítőknek és vágóknak nincs meg az ereje hozzá. Ráadásul az új eszköz a tűzoltóság feszítővágójának típusával azonos, az akkumulátoraik kompatibilisek egymással.

Az átadón a polgármester úgy fogalmazott: a tűzoltóság a biztos pont, rájuk mindig lehet számítani. Az év minden napján, minden órájában, minden percében, és ezt a társadalom is tudja: a tűzoltók segítenek, ha baj van, ha szükséges a hozzáértő, gyors beavatkozás.

– Soha nem volt olyan alkalom, hogy ne lehetett volna a tűzoltókra számítani Nagyatádon.  Ez az eszköz azért van itt, mert úgy gondoljuk, hogy feladatotok végrehajtását kell segítsük – mondta Ormai István.

Megosztás