Két nagyatádi sportegyesületre is szavazhatunk

Két nagyatádi sportegyesületre is szavazhatnak a nagyatádiak a Tesco zsetongyűjtő akcióján. A Sakk Egylet Nagyatádra és a Nagyatádi FC-re is leadhatják a voksukat a vásárlók.

Újabb zsetongyűjtő akció indult a Tescóban “Ön választ, mi segítünk” címmel. Korábban nagy fölénnyel nyerte el a vásárlók bizalmát a Kincskereső Oktatási- és Nevelési Alapítvány, amiről mi is beszámoltunk.

Ismét három kezdeményezés közül választhatunk a vásárlások után, ezek között kettő nagyatádi sportegyesület szerepel. A voksokat egy balatonberényi egyesületre is le lehet adni a kihelyezett zsetongyűjtőkben.

Zsetonokat vásárlási értéktől függetlenül minden vásárló kap.

A nagyatádi sakkozóknak minden támogatás jól jön. Sok szülő keresi meg őket azzal a kéréssel, hogy tanítsák meg a gyermekét sakkozni, mert az ő környezetükben már senki sem tud. Sajnálatos módon lassan elfogynak azok a nagyszülők, akik még ismerték ezt a szép játékot, és a gyerekeknek ez marad az egyetlen lehetősége, hogy megtanulják azt – fogalmaznak.

A sakk fejlesztő hatásait már több kutatás is bizonyította: nő a siker- és a kudarctűrés, növekszik a koncentrációs képesség, fejlődik az önfegyelem, javul az emlékezet, a képzelőerő, a problémamegoldás, a térlátás, a kreativitás, a fantázia és a tanulási képesség.

Írják azt is, hogy jelentősen javul azoknak a gyerekeknek a tanulmányi eredménye, akik sakkoznak.

Az utolsó mohikánok közé tartozunk, akik a környéken népszerűsítik ezt a csodálatos játékot. Több, mint 15 éve már a mi egyesületünk Somogy megye legjobb sakk egyesülete. Viszont sajnos a sakk nem tartozik a kiemelt sportágak közé, így minden alkalmat megragadunk, hogy támogatókat tudjunk szerezni.

A Nagyatádi FC a gyerekek mozgásszegény életmódján szeretne segíteni azzal, hogy innovatív eszközöket szereznek be a nyereményből, amikkel a sportfoglalkozásaikon hasznosan, aktívan tölthetik el a szabadidejüket. 

Megfogalmazásuk szerint a gyerekeknek szükségük van a játék által nyújtott érzelmi előnyökre, a stressz csökkentésére és az empátia növelésére ahhoz, hogy kiegyensúlyozott fiatallá válhassanak.

Szavazni egészen február 12-ig lehet. A legtöbb zsetont gyűjtő kezdeményezés 400 ezer, a második helyezett 200 ezer, a harmadik helyezett pedig 100 ezer forinttal gazdagodhat.

 

Megosztás