Kiosont a kocsmából, hogy kifossza a barátját

Nem sikerült különösebben jól a nagy pénzrablás. A nagyatádi nyomozók már másnap elfogták azt a férfit, aki a barátja házához ment a kocsmából, kifosztotta azt, majd visszament a kocsmába, mintha semmi nem történt volna.

A Nagyatádi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki barátja bizalmával visszaélve lopott el tőle egy nagyobb összeget.

A vádirat lényege szerint a férfi 2023 májusában egy nagyobb társasággal, köztük a sértettel italozott a helyi presszóban. A vádlott tudott arról, hogy a sértett egy korábbi ingatlan-eladás miatt nagyobb mennyiségű készpénzt tart otthonában egy fegyverszekrénybe elzárva, ezért elhatározta, hogy a pénz egy részét jogtalanul eltulajdonítja.

A vádlott ennek érdekében az italozás során észrevétlenül kiment a presszóból, és a sértett házába ment, ahol megkereste a fegyverszekrény kulcsát, majd azt kinyitva összesen 500 ezer forint készpénzt vett magához. A vádlott ezután mintha mi sem történt volna, visszament a presszóba italozni.

A bűncselekményt azonban a nagyatádi nyomozók gyorsan felderítették, és már az eset másnapján elfogták a férfit, akitől 300 ezer forint körüli összeget foglaltak le a lopott pénzből.

A Nagyatádi Járásbíróság a gyorsított eljárás keretében megtartott tárgyalás során az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akivel szemben 100 óra közérdekű munka büntetést, valamint vagyonelkobzást szabott ki.

A fotó a Nagyatádi Rendőrkapitányság helyszíni szemléje során készült.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás