Kivitelező: hamarosan kezdjük a jánosmajori út építését

Olvasói kérdést kaptunk: megvalósul-e a csapadékos időben alig járható út felújítása? A kivitelező kérdésünkre azt válaszolta: amennyiben az időjárás engedi, februárban elkezdik a munkálatokat.

Mi, akik Kiserdőn dolgozunk, élünk – többen évtizedek óta -, naponta többször járjuk végig a néha csak tankok, traktorok, esetleg spéci terepjárók által „járható” utat, örömmel – és némi kétkedéssel – hallottuk legutóbb is, hogy CSAK kivitelező kell a megoldáshoz.

Olvasónk azt kívánta megtudni, mikor valósul meg a beruházás, amelyről korábban beszámoltunk. Eszerint a több mint 3 km hosszú, úgynevezett kiserdei utat 5 méter szélességben újítják fel. A makadámút hengerelt dolomitból készül, megfelelő vízelvezetéssel, valamint a padka felújításával. A korszerűsítést követően az út teherbírása megnövekszik.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

A munkálatokról annyit feltételeztünk magunktól is, hogy fagyos időben nem fognak nekiállni az építésnek. Érdeklődésünkre a városháza műszaki irodáján elmondták, hogy megkötötték a szerződést a kivitelezővel, a marcali székhelyű Közút Építő és Szolgáltató Kft.-vel, a befejezési határidő május  vége.

Megkerestük a kivitelezőt is, Nagy László igazgató arról tájékoztatott, hogy folyamatban van a munkaterület átadása, és amennyiben az időjárás engedi, februárban elkezdik a munkálatokat.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

Megosztás