Kvalifikálták magukat a világbajnokságra a kötélugrók, de most jön a neheze

Colorado Springsbe készülnek a Nagyatádi Kötélugró Klub tagjai. Összesen négyen kvalifikálták magukat a megmérettetésre, de a Magyar Ugrókötél Szövetségnek nincs lehetősége anyagilag támogatni a versenyzőket.

Jüngling-Czotter Éva, a csapat vezetője és edzője számolt be arról, hogy a klub tagjai közül négyen is kvalifikálták magukat a nyári világbajnokságra, ami az Egyesült Állomokban, pontosabban Colorado Springsben lesz, ahova a világ 30 országából mintegy háromezer versenyzőt és edzőt vár a Nemzetközi Ugrókötél Szövetség. A várost az USA-ban olimpiai városnak is nevezik, ugyanis 1978-ban 25 olimpiai és paralimpiai csapat helyezte át oda a székhelyét, és napjainkban is ott készülnek az olimpiára az amerikai versenyzők. 

Korábban beszámoltunk róla, hogy a nagyatádi ugrókötelesek a világbajnoki kvalifikáció első körén már túl vannak, azóta pedig a végső akadályt is sikerrel vették a klub versenyzői. 

– Három gyerek, és én jutottam ki a világbajnokságra – számolt be a sikerről Éva. – Ebben a sportágban általános, hogy a Magyar Ugrókötél Szövetség nem tudja támogatni az ilyen versenyeken való részvételt.

Ami fejenként egymillió forintba kerülne a nagyatádi versenyzőknek, amit bajosan tudnak előteremteni a fiatalok.

– Szívesen veszünk bármilyen támogatást, amivel közelebb jutunk ahhoz, hogy a három versenyzőnk álmát teljesítsük – mondta az edző.

A sikeres nagyatádi egyesület csak a tavalyi évben majdnem harminc érmet hozott a városba az ország minden tájáról. Éva az előző évhez hasonlóan, most is a nagyatádi sportszerető emberekhez fordul a kérésével, hogy egy életre szóló élménnyel gazdagodhassanak a fiatal versenyzők, és eljuthassanak egy olyan helyszínre, ami a sport egyik fellegvára a bolygó másik felén.

Az M7 Takarékszövetkezetnél vezetett számlaszámra várják az adományokat (67000014-11030506), amelyeket előre is köszönnek mindenkinek. (IBAN-kód:HU15. Ezt a számlaszám elé kell írni, ha valaki külföldről szeretne utalni a számlára.)

Egy kis kedvcsináló a versenyről:

Megosztás