Lángra kapott egy autó a Dózsa György utcában

Szerda reggel menet közben kigyulladt egy autó Nagyatádon, a Dózsa György utcában. A helyszínre érkező tűzoltók megfékezték a lángokat.

Menet közben kapott lángra egy Renault személygépkocsi motortere a Dózsa György utcában. A tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. A műszaki mentés ideje alatt rendőri irányítás mellett, félpályán haladt a forgalom.

A balesetben senki nem sérült meg.

Az utóbbi időben nem ez az első eset, hogy egy autó motortere lángra kap. A hétvégén két autó gyulladt ki Somogyban, a múlt héten Lábodnál égett ki egy személygépkocsi.

Megkérdeztük ifj. Merencsics Árpádot, a Merencsics Autó Kft. egyik ügyvezetőjét, hogy menet közben mitől gyulladhat ki egy autó.

– Két dolog lehetséges. Az egyik autó műszaki állapota. A nem megfelelően karbantartott járműveknél gyakori probléma, ha egy vezeték hozzáér valamihez, akkor elkezd melegedni a kábelköteg, és tüzet okoz a motortérben. Sajnos az is előfordul, hogy valaki otthon szereli az autóját, és egy alkatrészt nem szakszerűen tesz vissza, nem úgy köti vissza a kábeleket, ahogy kellene, ez problémát okozhat. Az újabb autóknál pedig egyszerűen meghibásodik valamelyik elem, amitől lángra kap a motor.

Ha kiég a motortér, akkor gazdasági totálkáros lesz az autó. Az idősebb autókhoz minden alkatrészt beszerezni, újraépíteni a motort, illetve a motortér összes alkatrészét drága mulatság pótolni, ráadásul a tűz miatt a karosszéria elemei is megégnek, és veszítenek a stabilitásukból, amit javítani nem igazán lehet.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás