Leszaggatott, összetört Jobbik-plakátok mindenfelé

Tucatjával rongálták meg és firkálták össze a húsvéti ünnepek alatt Ander Balázs plakátjait az egész választókerületben – erről kaptunk több helyről is jelzést olvasóinktól. Akadt, aki még fotót is küldött.

Miféle emberek azok, akik azért fizetnek másokat, hogy törjenek és gyalázkodjanak?” – így egyik felháborodott olvasónk. Akadt, aki egyenesen úgy fogalmazott: „egyeseknek ennyit jelent a keresztény erkölcs: a legnagyobb keresztény ünnepen is bort inni és vizet prédikálni„. Más fotót küldött, azzal, hogy „úgy látszik, Kadarkúton még a rendőrséggel szemben is minden következmény nélkül lehet rongálni„.

Jól látszik, szemben a rendőrség épülete Kadarkúton
Jól látszik, szemben a rendőrség épülete Kadarkúton

Az Atádhírnek Ander Balázs, a Jobbik képviselőjelöltje megerősítette: az ünnepek alatt legalább félszáz plakátját tették tönkre.

A Jobbiknak nem voltak ahhoz forrásai, hogy a villanyoszlopok magasába, emelőkosaras kocsival rakassunk fel csillogó-villogó, méregdrága plakátokat. Ehelyett aktivistáink és jómagam ragasztottuk napokon át farostlemezekre a plakátokat barcsi irodámban – mondta Ander Balázs. – De ez nem is baj, hiszen mindig azt vallottam, hogy egy képviselő maradjon előrhető közelségben, legyen ott az emberek között. Plakátjaink azonban nem sokáig maradtak sértetlenek, hiszen véleményüket csak rongálás formájában artikulálni képes ismeretlenek Somogyaracstól Barcsig, Kadarkúttól Berzencéig gondoskodtak arról, hogy leszaggassák, összetördeljék a farosttáblákat, és letépkedjék, összefirkálják a képek egy részét. Nagyon sajnáljuk, hogy a kormányzati gyűlöletpropaganda ennyire meg tudta mérgezni a mindennapok légkörét. Végtelenül károsnak tartjuk, hogy érdemi vita helyett – amelyre még lakossági fórumaimon is mindig biztattam a megjelenteket – állandósult a lövészárok-mentalitás. Hidak építése helyett tovább folyik az árokásás. A magyar társadalom szétszakítottsága, a politikai frontvonalak által megmerevített, a másikban – saját honfitársunkban is! –  ellenséget kereső törzsi mentalitás viszont jóra nem vezet. Ezért tisztelettel kérem saját szimpatizánsainkat is, hogy legalább mi őrizzük meg nyugodt méltóságunkat, ne válaszoljunk hasonló módon a minket hol Soros-bérencnek, hol pedig fasisztának bélyegzők által feltüzelt rongálók nemtelen akcióira. 

Megosztás