Markáns hidegfront érkezik

Pénteken és szombaton még a maihoz hasonló, eseménytelen időjárásban lesz részünk, de vasárnap napközben szélviharral érkezik egy erős hidegfront.

Már a ma reggeli hőmérséklet is az őszt idézte, ám napközben fokozatosan melegedett a levegő. Holnap ugyanez várható Nagyatád térségében, kissé felhős, de túlnyomorészt napos időre van kilátás, 21-23 Celsius-fok körül alakul a nappali hőmérséklet. Reggelre 11-13 fokot jósolnak a meteorológusok, szombaton pedig napközben akár a 24 fokot is elérhetjük.

Vasárnapra enyhe hajnalt vetít előre az Időkép, felénk a hidegfront érkeztéig akár 28 fok is lehet, majd a front napközben viharos északnyugati széllel tör ránk, csapadékot viszont nem igazán hoz, kevés zápor alakulhat csupán ki. Ahogy a szél feltámad és a front megérkezik, drasztikusan csökkenni kezd a hőmérséklet a déli, kora délutáni óráktól. 60 km/h-s széllökésekre is készülni kell.

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

A hét első napján 18 fokig emelkedik majd a nappali hőmérséklet, de a további napokon folyamatosan emelkedik majd a hőmérséklet, jóval melegebb lesz, mint ahogy az ilyenkor lenni szokott, bár, ezen nem kell csodálkozni, az OMSZ azt írja, hogy 1901 óta az idei volt a legmelegebb szeptember.

(Nyitókép: depositphotos.com)

Megosztás