MÁV: alkatrészhiány miatt nem jár a vonat Nagyatád és Somogyszob között

Több olvasónk jelezte, valamint a MÁVINFORM közösségi oldalán is egyre gyakrabban bukkan fel a hír, hogy Nagyatád és Somogyszob között pótlóbusz közlekedik. Megkérdeztük a MÁV-ot, hogy mi ennek az oka.

Januárban több esetben is pótlóbusz közlekedett a Nagyatád-Somogyszob vasútvonalon. A MÁVINFORM közösségi oldalán is mind gyakrabban jelenik meg információ a szakaszról, illetve, ahogy korábban már írtuk, a 100 km-re jutó vasúti hibák számában lett országos rekorder a 8 km-es vonal a tavalyi évben.

Megkerestük a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóságát az okokkal kapcsolatban. 

Válaszukban azt írták, hogy januárban néhány nap járt eddig pótlóbusz a vonalon, ugyanis az itt közlekedő motorvonatok közül jelenleg több javításra vár.

A korábban balesetet szenvedett és megrongálódott járművek esetében több olyan alkatrészre van szükség, amely beszerzése nehezen, vagy a gyártási körülmények változásból adódóan nem kivitelezhető.

A vasúttársaság hangsúlyozta, hogy arra törekszenek, hogy a vonatforgalomhoz szükséges járműveket biztosítani tudja. 

Jelezték, hogy folyamatosan dolgoznak a meghibásodások, rongálódások felszámolásán, vizsgálják a járművek átcsoportosítási lehetőségeit is, és a javításokat ehhez igazítva koordinálják.

(Fotó: Röhrig Dániel)

Megosztás