Még egy hétig lehet írni az időkapszulába

Egy héttel kitolták a jövőnek szánt üzenetek beküldését, melyeket egy időkapszulában fognak megőrizni. Ezt a Nagyatád 50 programsorozat keretében fogják elhelyezni a jubileumi fasoron egy kőoszlopban.

„Ne nyisd ki 2071-ig!”

Ez a felirat is állhatna majd azon az időkapszulán, amelyet a város 50. évfordulójának alkalmából fognak elhelyezni a jubileumi fasoron. A tervek szerint a jövő nemzedékeinek összegyűjtött üzeneteket egy digitális adathordózóra mentik, ezt egy fémtárolóba teszik, amit pedig egy kőoszlopban fognak elhelyezni, melyet 50 év múlva lehet újra megtekinteni. Június 18-án ünnepélyes keretek között zárják le és „ültetik” el az időkapszulát.

Az esemény szervezői az eredeti határidő szerint lezárták volna már a gyűjtést, ám most június 10-ig kitolták ezt. Így akiknek még nem volt alkalmuk üzenni a jövőnek, még most megtehetik! Ide kattintva érhető el az a felület, ahova fel lehet tölteni nem csak szöveges üzeneteket, de fotókat és videókat is.

Ahogy korábban is írtunk róla, a gyűjtést már az előző hónapban elkezdték: eddig közel 300 fénykép és csaknem 60 szöveges üzenet érkezett az időkapszula weboldalára. Ezeket magánszemélyek, cégek és egyesületek küldték be.

Megosztás