Meglőtték Gombit Somogyszobon

Az ötéves kandúrban simogatás közben bukkant rá a lövedékre a gazdája. Gondosan bánik a macskáival, azt mondja, aki egy védtelen állatot bánt, az embertársaira is veszélyes. Sajnos, nem ritka a hasonló eset a környéken.

Attila és felesége két cicát nevel otthon, Gombin kívül egy nőstényt is, de mindkettő ivartalanított.

Tegnap reggel, miután hazajöttem a munkából, simogattam a kandúrt, amikor megakadt a kezem a nyaka környékén a testébe fúródott ólomlövedékben. Valószínűleg légpuskából lőtték ki.

A cicák éjszakánként bent alszanak velük a házban. Az ötéves fekete macska reggel átsétál Attila anyósáékhoz, egy utcával arrébb, és ott tölti a napot. Mindig ugyanazon az útvonalon közlekedik, a kertek alatt.

Még egy lövedék lehet benne valahol, de azt még nem találtam meg, most nem engedi, hogy alaposan átvizsgáljam, nagyon fáj neki – mondja Attila. – Nekünk a két cica a kedvencünk, családtagként szeretjük őket. Szerintem az, aki így bánik az állatokkal, képes kínozni őket, az az embertársaira is veszélyes.

Legutóbb szeptemberben számoltunk be róla, hogy az egyik nagyatádi játszótéren szöges virslit rakott ki valaki a kutyáknak. Augusztusban pedig egy taranyi családnak már a második kutyáját mérgezték meg. Júniusban pedig egy anyakutyát és hat kölykét egy utazótáskában dobott ki valaki Ötvöskónyiban.

Megosztás