Megmaradt a sportszeretet és a családias hangulat a Nagyatádi RKC csapatainál

Szombaton kezdődik a kézilabdások új szezonja, a Nagyatádi RKC férfi csapata hazai pályán kezd a Nagykanizsa ellen, akiknél Madarász Péter maradt az edző. A nőkhöz új vezetőedző érkezett.

Némileg átszabták a kézilabda NB II mezőnyét, a nőknél és a férfiaknál is nyolc-nyolc csapat száll versenybe az első helyért a tavalyi tizenkettő helyett. A férfiak hazai pályán kezdenek most szombaton, az ellenfél a Nagykanizsa lesz.

– A férfiaknál a tavalyinál valamivel jobb eredmény a cél, az, hogy ne az utolsó fordulóban dőljön el a bennmaradás – mondta Faragóné Horváth Andrea, a Nagyatádi RKC technikai vezetője. – A lányok pedig tartsák meg a tavalyi pozíciójukat. Azt tudni kell, hogy mindenki a munkája mellett, sportszeretetből űzi ezt a sportágat.

A családias hangulat idén is megmaradt, olyannyira, hogy van olyan játékos a férfiaknál, aki elmehetne magasabb osztályba játszani, de nem teszi, mert Nagyatádon jól érzi magát.

A női csapathoz új vezetőedző érkezett Szabó Martin személyében, illetve egy erőnléti edző, aki nemcsak a játékosok fizikai állapotát követi nyomon, hanem a mentális felkészültségüket is, és ezek alapján állítja össze az edzéstervet, elemzéseket. Kurucz Ivett is visszatért, aki játékosként és edzőként tevékenykedik tovább a klubnál.

Az utánpótlás-nevelés ettől az évtől kezdve jelentősen átalakult. A legkisebbek versenyeztetését a Magyar Kézilabda Szövetség a továbbiakban nem támogatja, azaz a klubok csak saját szervezésben, saját költségen tudnak szervezni a 11 éven aluliaknak versenyeket, mérkőzéseket. Ehhez a somogyi szövetség Balatonbogláron tartott egy workshopot, ahol tájékoztatta a jelenlévő mintegy tíz klub képviselőjét a további lehetőségekről. Itt a klubok megegyeztek, hogy térségi szinten szeretnék megoldani a legkisebbek versenyeztetését, Siófokig bezárólag, viszont még ha össze is dolgoznak a klubok, hétről-hétre kell egyeztetni, megszervezni a mérkőzéseket, illetve elfogadtatni a megyei szövetséggel, de a technikai vezető azt mondta: mindent megtesznek azért, hogy a legkisebbek is kézilabdázzanak, versenyezzenek és mérkőzéseket játszanak.

A Nagyatádi RKC hazai mérkőzéseire a belépőjegy továbbra is 500 forint, a nyugdíjas- és diákjegy pedig 400. A férfiak hazai pályán, a Nagykanizsa ellen lépnek pályára szombaton este hat órakor.

(Nyitókép: depositphotos.com)

Megosztás