Elismerték a kiemelkedő szakmai munkáját a nagyatádi vízügyes szakembernek

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársa, a Nagyatádi Felügyelőség területi felügyelője, Lőczi Szandra, szakmájának legmagasabb elismerését vehette át a nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából.

Lőczi Szandra immár nyolcadik éve dolgozik a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Kaposvári Szakmérnökség Nagyatádi Felügyelőségén. Eleinte területi műszaki referens volt, majd a 2021-es évtől területi felügyelőként dolgozik, ami elmondása szerint igen sokrétű, szerteágazó feladat.

Nemrégiben, a nemzeti ünnephez kapcsolódóan, augusztus 28-án Budapesten vehette át szakmájának egyik legmagasabb szintű elismerését, a Főigazgatói Oklevelet, amelyet személyesen Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója adott át számára.

– Ez a legmagasabb szintű elismerés eddig, amit a szakmában kaptam, amiért nagyon hálás vagyok. Köszönöm Főigazgató Úrnak az elismerést, és külön köszönöm Bencs Zoltán Igazgató Úrnak a felterjesztésemet! Nagyon meglepődtem, hisz a felterjesztésről sem tudtam. Sokat jelent számomra, hogy a szakmán belül elismernek, hisz a legtöbbünknek, akik ezen a területen dolgozunk, ez nem csak egy munkahely, hanem hivatás, az életünk része, amit szívvel-lélekkel és legjobb tudásunk szerint igyekszünk végezni – fogalmazott Lőczi Szandra, aki környezetmérnök mesterdiploma mellett földtudományi kutató (geológus) végzettséggel is rendelkezik.

Tavaly sem maradt elismerés nélkül: Somogy Megye Védelméért elismerést kapott a 2020-as villámárvíz elleni védekezési és helyreállítási munkák koordinálásáért.

A fentebb sorolt feladatokon túl kutatásfejlesztéssel, ún. tanulmánytervek készítésével is foglalkozik, illetve a működési területén belül található rétegvíz kutak mérési, észlelési feladatait is ellátja. Lőczi Szandra feleségként és családanyaként is megállja a helyét. Egy hatéves kisfiú boldog édesanyja.

(Fotó: Romet Róbert – Országos Vízügyi Főigazgatóság)

Megosztás