Megrendezték a Tavaszi zsongást

Ismét megtartották Nagyatádon a Rinyamenti Nyugdíjas Klubok Közösségének Művészeti Fesztiválját, a Tavaszi zsongást múlt csütörtökön. A közönség 15+1 fellépést láthatott.

Somogyban ebben az évben ez volt az utolsó művészeti fesztivál, a többi kistérségben már megrendezték. Innen a háromtagú – Antal Józsefné, Kuminecz Edit és Perger Péterné alkotta – zsűri választja majd ki a legjobbakat, akik a csurgói és a tabi gálára kapnak meghívót.

A Nagyatádra látogató és nagyatádi csoportokat először Fülep István, a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetségének alelnöke köszöntötte, majd Ormai István polgármester.

– Mindig jó érzés van bennem, ha látom a szépkorúakat készülni valamire, hisz ez azt jelenti, hogy akarnak valamit. A tenni akarás pedig előreviszi a világ, a közösség és a település dolgait – fogalmazott Ormai István.

A fellépők számos művészeti ágban mutatták meg tudásukat, de a hivatalos műsor előtt a nagyatádi Senior Örömtánc csoport lépett fel, róluk korábban itt írtunk:

Elsőként Fillér Józsefné, az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub részéről egy Radnóti verset szavalt el, majd ötvöskónyi Ezüsthárs Szépkorúak Rozmaring Népdalköre következett. Őket a Lábodi Hölgykoszorú Klub adott elő egy dalcsokrot, majd a Borostyán Dalkör egy újabb dalcsokorral készült.

A Cérnagyári Nyugdíjasok Klubjának képviseletében Gyulyás Tiborné verselt, majd a régmúltra visszatekintő Nagyatádi Szépkorúak Nyugdíjas Klubja következett. A Fegyelmező Zászlóalj Nyugdíjas Klub katonadalokat adott elő, A Cérnagyári Nyugdíjas Klub tagjai közül Farkas Béláné, Pánovics Istvánné és Szabó Lajosné egy vidám jelenettel készültek. A Nárcisz Nyugdíjas Klub tagjai magyar nótákat énekelt, a Lábodi Hölgykoszorú Klub pedig csallóközi táncokat mutatott be a színpadon. Ezt követően Joós Ferencné énekelt, majd a babócsai Nárcisz Nyugdíjas Klub következett, akik régi slágerekkel készültek. A vízvári “Életet az Éveknek” tagjai harmonika- és hegedűkísérettel fakadt dalra, majd a Szabásért Egyesület és a Barcsi Városi Dalkör zárta a programot. 

A bemutató után Perger Péterné, a zsűri elnöke értékelte a látottakat, majd Fülep Istvánnal közösen adták át a fellépőknek az emléklapokat.

Megosztás