Motor- és lóháton járták a mikulások Nagyatádot

Ma délelőtt két mikuláscsapat is útjára indult megajándékozni a nagyatádi gyerekeket: az egyik motorokkal, a másik lóháton. Tátva maradt mindenki szája, aki csak meglátta őket az utcán.

Egymástól függetlenül két szervezett mikuláscsoport kerekedett fel ma délelőtt, hogy édességgel kedveskedjenek az atádi óvodásoknak és iskolásoknak. Az egyik csoport a Doomstriker és Motorock egyesületek motorosai közül kerültek ki. A két keréken járó mikulásosztag ajándékosztása már hagyománynak számít, a motorosok december 6-án évről-évre piros kabátot öltenek magukra a bőrdzseki helyett, hogy meglátogassák a nagyatádi ovisokat. Idén nem csak szaloncukrot, hanem a Chocoland jóvoltából csoki mikulást is adtak a csaknem 300 nagyatádi ovisnak. 10 órakor kerekedett fel a motoros csapat végigjárni a nagyatádi óvodákat, először a Csillagszem Óvoda gyerekeit ajándékozták meg. Ekkor különös találkozás történt: miközben a motorosok épp az édességeket adták át, váratlanul szembejött egy másik mikulás csoport, méghozzá a lóháton.

A Csillagtanya lovasai öltöttek magukra télapó, angyalka és krampusz jelmezeket, hogy felkeressék a nagyatádi általános iskolákat. Elsőként az Éltes iskolába látogattak el, és éppen úton voltak a Bárdos iskolába, amikor elügettek az óvoda mellett. És ha már arra jártak, a gyerekeknek szaloncukrot dobtak át a kerítésen. A különös találkozást szerkesztőségünk megörökítette, melyet az alábbi videóban tekinthetnek meg.

Így tehát a nagyatádi motorosok és a Csillagtanya együtt gondoskodtak arról, hogy minden gyerkőc kapjon valami apróságot a mikulástól.

Megosztás