Nagyatádon is megrendezik az Országos Könyvtári Napokat, Sándor Anikó lesz a vendég

A Bertók László Városi Könyvtár is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz. Lesz író-olvasó találkozó, de a rég elfeledett könyveket is vissza lehet vinni mindenféle büntetés nélkül.

Október 2. és 8. között rendezik meg az Országos Könyvtári Napokat, amelyekhez a Bertók László Városi Könyvtár is csatlakozott. Ezen a héten büntetlenül vissza lehet vinni a rég elfeledett könyveket, elengedik a késedelmi díjat, illetve szintúgy egész héten retro könyvvásárt is tartanak, ahol a használt, selejtezett könyvekért 50-100 forintért hozzá lehet jutni, de lesznek ingyen elvihető kiadványok is.

– A Petőfi200 emlékév alkalmából egy minikiállítást rendeztünk be, illetve a „100 éve is olvasták” címmel készítettünk egy válogatást a huszadik század eleji iskolai könyvtárak, polgári olvasókör emlékeiből, illetve Verne és Cooper kapcsán egy kis könyvkiállítást akkoriban megjelent és a modern kiadásokból. Ezeken felül lesz egy Nagyatádról, Nagyatádon az elmúlt időszakban megjelent könyvekből is kiállítás, de a Nagyatádi Fotókör alkotásai is láthatók a könyvtárban – mondta Kóczián Zoltán Gergely könyvtárvezető.

Október 6-án Sándor Anikó író-olvasó találkozója lesz a könyvtárban, ahol dedikáltatni lehet a könyveket, illetve a szerző kiadványaiból is vásárolhatnak. Ez a program délután 5 órakor kezdődik.

Október 8-án ingyenesen lehet beiratkozni, illetve meghosszabbítani a tagságot, a nyári olvasásai kihívás résztvevőit is aznap jutalmazzák, illetve a közelebbről meg lehet ismerkedni az online katalógus webes felületével is.

További információkért érdemes felkeresni a könyvtár facebook-oldalát.

(Nyitókép: Bertók László Városi Könyvtár facebook)

Megosztás