Nem lesz idén tűzifa hatósági áron

Hatósági áron nem lesz tűzifa ebben az évben, viszont szociális tűzifaprogram igen – jelentette be Gulyás Gergely miniszter a jelenleg is zajló kormányinfón.

Ebben az évben nem lesz hatósági áron tűzifa, csak szociális tűzifaprogram – mondta a jelenleg is zajló kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Utóbbira az előző évekhez hasonlóan 5 milliárdot szán a kormány.

Mindenesetre az úgynevezett konyhakész, aprított tűzifát a tavalyi áron, azaz 45 és 60 ezer forint között lehet megvásárolni a társaságnál, de ebben még nincs benne a fuvardíj. Kovácsné Kiss Zita, a SEFAG Zrt a kommunikációs referense úgy fogalmazott:

Társaságunk árai az aktuális piaci trendek, illetve a kapcsolódó helyzetfelmérések függvényében alakulnak a továbbiakban.

Az előző évben a hatósági áron vásárolható tűzifa árai úgy alakultak, hogy 30 ezer forint volt a kemény- és 19 ezer a fenyő és lágylombos ára köbméterenként, de az nem volt felaprítva, illetve szintúgy nem tartalmazta a fuvardíjat, ami tavaly a SEFAG-nál 6350 forint volt köbönként.

Egyébként a tavalyi tűzifaprogramban országosan mintegy 170 ezer háztartás igényelt hatósági áron tűzifát, 1 és negyedmillió köbméternyit.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás