Nincs mese, ha a gyerekekről van szó

A CosHelp és az 501-es Légió Magyarországi Helyőrség tagjai szereztek boldog perceket a sérült gyermekeknek a 63. Bázison. Aki meglátogatta az összes mesehőst és filmszereplőt, pecsétet kapott, amit ajándékra váltott.

Már nem először adott otthont a 63. Bázis a Nagy Márta által életre hívott kezdeményezésnek, aminek a célja az, hogy a sérült gyermekek egy kicsit kizökkenhessenek a valóságból, és pár órára önfeledten belemerüljenek a mesehősök és a filmszereplők világába. Ebben segítségére volt a CosHelp csapata, akik évek óta járnak Nagyatádra. Többek között a bázison megfordult Darth Vader, Pókember, Deadpool, de a klasszikus mesehősök sem maradhattak ki, így Belle, Hófehérke gonosz mostohája, akinek a jelmezét a CosHelp ügyvezetője, Honfi Júlia öltötte magára.

– Elsősorban kórházakba járunk, az egyesület célja, hogy a kórházban kezelt gyermekek lelkiállapotát javítsuk, és olyan különleges élményt nyújtsunk, amely kizökkenti őket a mindennapokból, és amelyeket másokkal is megoszthatnak, de, ahogy látható, nem csak kórházi látogatást vállalunk – mondta.

Nagy Márta arról beszélt, hogy jó érzés látni, ahogy a gyerekek örülnek, jól érzik magukat.

– Mintegy 10 családdal tartom a kapcsolatot itt Nagyatádon, akik rendszeres résztvevői a programnak.

Somogyi-Kovács Alexandra és Somogyi Márk a 501-es Légió Magyarországi Helyőrségének tagjai. Ők Kaposvárról érkeztek.

– 1983-ben, amikor láttam a Jedi visszatér című filmet, annyira beleszerettem, hogy úgy döntöttem, hogy nekem is kell valamilyen páncél. Aztán, később a feleségem is beszállt – mesélte Somogyi Márk.

– Ha már egy óra örömet tudunk szerezni, akkor megérte. Sok helyre megyünk, mindenhova tiszta szívvel és önzetlenül. Mindig készítek valamilyen kézműves ajándékot a gyerekeknek, most épp kulcstartókat varrtam. Örülök, ha magamból egy darabot oda tudok adni – mondta Somogyi-Kovács Alexandra.

Vlasics Zoltán, a 63. Bázis tulajdonosa minden alkalomra térítésmentesen biztosítja a helyszínt, mindenki beszállhatott a kiállított rendőrautóba, illetve a többi járműbe is.

– Segítek, mert látom, hogy boldogok, ennél több meg nem kell.

Természetesen a bázisra a robogtak a Doomstriker LEMC Hungary Road 68 motorosai is, hisz nagyítóval sem lehetne olyan jótékonysággal kapcsolatos eseményt találni, ahova a szelíd motorosok nem mennek el.

A gyerekek kaptak egy kis füzetet, amibe pecséteket gyűjthettek, és ha az összes helyszínen összegyűjtötték a pecséteket, akkor maguk is szuperhőssé válhattak, sőt, ajándékot is kaptak. Szerencsére Darth Vadernek ma jó napja volt, mert azokat is megajándékozta az esemény végén, akik nem volt tele a füzete.

Megosztás