Pompás kiállítás egy pompás korszakról

Tegnap délután nyitották meg a kulturális központban az intézmény első ötven évéről készített tárlatot a kiállítóteremben, ami egyben főhajtás azok előtt, akik részt vállaltak a fél évszázados történetben.

Akarni kellett ezt a házat, tudni kellett, azt, hogy ami van, azok a feltételek már nem elégségesek ötven valahány évvel ezelőtt, hogy változtatni kell, hogy újat, hogy modernet, hogy jobbat kell létrehozni – ezekkel a szavakkal méltatta az elődöket Ormai István az félévszádos jubileumot ünneplő kulturális központ kiállításának megnyitóján.

Annak idején Hamvas János és Dezső Lászlóné voltak azok, akik megfogalmazták ezt a célt, és Ludán Imre, az intézmény alapító igazgatója volt az, aki vízióival segítette, hogy milyen legyen a ház, hogyan alakuljon, mivé váljon, milyen feltételek teremtsenek a munkához. Később, 1996-ban Nagyatád Város Önkormányzata Nagyatád Városért kitüntető díjjal jutalmazta a munkásságát.

Pünkösd Márton, az Nagyatád Kulturális és Sport Központ igazgatója beszédében hangsúlyozta: a legnagyobb dolog, hogy harminc civil szervezettel dolgozik együtt a kulturális központ, és ezek a szervezetek élnek, dolgoznak, megmutatják magukat Nagyatádon.

A megnyitót követően Fábián Viktória és Haris László a művelődési ház történetét bemutató videóval kedveskedett a közönségnek.

Összefoglalónk a megnyitóról alább megtekinthető:

A kiállítás megtekintésére remek alkalom kínálkozik május elsején, hisz a kulturális központ Retro Napján a ház nyitva lesz, és a kiállítótermet is szabadon látogathatják az időutazásra vágyó érdeklődők.

(Videók: Röhrig Dániel)

Megosztás