„A cél változatlan: jobbá tenni azok életét, akikkel törődni a hivatásunk.”

Aktív és nyugalmazott szociális dolgozók, korábbi vezető, valamint a járási társulás polgármesterei is részt vettek péntek este a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen és vacsorán a kulturális központban.

A Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ 2006-os megalakulása óta több ezer embert lát el a térségben, legyen szó gyermekvédelemről, szociális étkeztetésről, vagy éppen bölcsődei ellátásról. Munka van bőven, és a jövőben sem lesz kevesebb. A 120 munkatárs a járás 18 településen végzi a munkáját minden nap.

–  Köszöntjük azokat, akik sokszor saját magukat, a saját életüket háttérbe szorítva azért munkálkodnak minden nap, hogy az elesetteken, a nehéz élethelyzetben, krízisben lévőkön segítsenek. Teszik mindezt mérhetetlen empátiával és szakértelemmel. És ami a legfontosabb: szeretettel és elhivatottan – kezdte köszöntőjét Ivókné Pintér Melinda, a központ nemrégiben újabb 5 évre kinevezett igazgatója.

Kiemelte: a cél változatlan, jobbá kell tenni azok életét, akik törődni a hivatásuk.

– Intézményünkön belül az említett szakterületek nem önállóan, nem egymástól függetlenül működnek, hanem egymást kiegészítve, egymást támogatva. Ha nehéz helyzetben összefogunk és segítjük egymást, hatékonyan tudunk válaszolni a krízishelyzetekre, segítséget nyújtva a rászorulóknak. Nem élhetünk egymástól függetlenül. Bármekkora méretű egy közösség akár egy család, falu vagy város, ország, vagy akár az egész világ mindig sokkal jobb lesz mindenkinek, ha segítjük egymást, ha tiszteletben tartjuk másik nézőpontját és az együttműködésre helyezzük a hangsúlyt.

Ormai István is köszöntötte a szociális szféra dolgozóit, ő arról beszélt, hogy a szociális ágazatban, a Rinya mentén eredményesen és jól lehet dolgozni azokért, akikért ez az ellátórendszer működik, megfelel a küldetésének és a hivatásának, és az év minden napján lehet rá számítani.

– Eleget tudunk tenni – és ez egy nagyon jó érzés – annak a feladatunknak és küldetésünknek, hogy segítséget adjunk. Segítséget adjunk, segítséget nyújtsunk, gondoskodjunk. Ez egy közös társadalmi felelősségnek való megfelelés általatok – fogalmazott a polgármester.

A beszédek között Novicsné Szamosi Lívia Reményik Sándor versét szavalta, a beszédeket követően pedig egy videót láthattak a dolgozók az intézményegységek mindennapjairól, majd a nagyatádi zumbások készültek műsorral, őket pedig a KÖZ-ért énekkar követte Somogyszobról, amely az utolsó dalban felkérte énekelni Ivókné Pintér Melindát is. Az ünnepi műsort után vacsorával folytatódott a program.

Megosztás