Szombaton Retro Nap Nagyatádon!

Éljen a nosztalgia! Egy sor színes, múltidéző programmal várják a résztvevőket a nagyatádi Retro Nap szervezői: városnézés Ikarusz buszon, veterán autók felvonulása és retro koncertek – csak néhány a sok közül.

Pöttyös szoknyában érkezik a pincérlány és lerakja a kockás abroszra a Bambit szívószállal. A vendég elnyomja a Kossuth cigarettát, és a zsebében kotor apró után, de csak egy telefon tantusz pottyan ki belőle. Mindeközben lágy sercegéssel felteszik a tűt a bakelitlemezre, és karcosan szól a lejátszóból  Kovács Kati: Nem leszek a játékszered…

A holnapi Retro Nap ezeket az ízeket, hangokat és látványokat igyekszik feleleveníteni azokban, akik megélték a 60-as, 70-es és 80-as éveket – mely korszakra ma már nosztalgikus derűvel tekintünk vissza. A rendezvény napján tartja találkozóját a Nagyatád Retro csoport is.

Egy sor programmal készültek a szervezők, melyek mind igyekeznek feleleveníteni a régi szép idők egy-egy kis szeletét. Így például délelőtt 11 órától indul a retro buszjárat: egy eredeti Ikarusz 311-essel lehet bejárni a várost. A buszjegyet a kulturális központ aulájában lehet megvásárolni. Több járat is indul, egészen 13 óráig lehet befizetni a városnézésre.

14 órától továbbra is négy keréken folytatódik a Retro Nap: veterán autócsodák fognak végigvonulni a városon. Nagyatádról és a környékről érkeznek ide a múltidéző járművek teljes díszpompában, köztük egy Chevrolet Impala is! A veterán kocsik és motorok a kulturális központnál gyülekeznek, majd kezdődik a felvonulás, melynek a tervezett útvonala: Aradi utca – Jókai utca – Árpád utca – Szabadság utca – Tesco parkoló – Hunyadi utca – Kossuth utca – Kolozsvári utca – kulturális központ.

A veterán autók egyik dísze: egy Chevrolet Impala
A veterán autók egyik dísze: egy Chevrolet Impala

15 órakor a gyermekek szórakoztatására mulatságos műsorral lép fel Ribizli bóhóc! A legkisebbeket elektromos kisautó vezetéssel is várják a szervezők 15-17 óráig. És hogy mindenkinek legyen mit rágcsálni a Retro Napon: a helyszínen büfé működik, illetve vattacukor, pattogatott kukorica és kürtőskalács édesíti meg az élményeket.

16 órától pedig felidézzük a régi korok muzsikáját: indul a Retro Kávézó Vránics Ildikóval és Farkas Zoltánnal.

A zenés műsort 17 órától az elbűvölő Lemonade Girls koncertje folytatja. Majd ha már a muzsikától felpezsdült a vérünk, ideje lesz mozogni is hozzá egy kicsit: a nagyatádi zumbások bemutatója következik, a tánctornához lehet csatlakozni!

A koncertsorozatot egy Beatles emlékzenekar zárja, a Blackbirds együttese fogja előadni a híres brit formáció legnépszerűbb dalait!

A Retro Nap során három kiállítást lehet megtekinteni a kulturális központban, melyek szintén a múlt idők világát idézik fel: a galériateremben tekinthető meg a nagyatádi származású fotóriporter, Rácz Tünde fényképtárlata 20 év 20 villanás címmel. A kamaraterem kiállítás a nagyatádi laktanya történetét meséli el. A központ előterében pedig a nagyatádi fotósok munkáiból készült összeállítást lehet megtekinteni, mely Nagyatád forós szemmel címet kapta.

Megosztás