Sztár-show az Árpád iskolában

Az X-Faktor tehetségkutató harmadik szériájának győztese, Oláh Gergő látogatott el az Árpád iskolába szerda délelőtt, ahol nemcsak énekelt, hanem egy színpadi beszélgetés keretein belül engedett betekintést az életébe.

A beszélgetést az Árpád iskola két korábbi tanulója, Rengel Tamás és Kovács Máté vezényelte le. A mostanság már a Gandhi Gimnázium motivációs trénereként is ismert énekes beszélt egyebek között a rossz döntései rossz következményeiről is.

– Amikor jelentkeztem az X-faktorba, akkor rendkívül szegények voltunk, de már volt két gyerekem, és fél évre otthon kellett őket hagynom. Volt, hogy nem tudtak mit enni, a szüleim és a feleségem szülei segítettek rajtuk, amíg én az álmaimat kergettem. Gyakorlatilag mindent egy lapra tettem fel. Azért voltunk szegények, mert amikor kellett volna, akkor nem tanultam, így nem szereztem szakmát, amiből eltarthattam volna a családomat. Ti ne kövessétek el ezt a hibát – kérte a gyerekeket.

Megkérdezte a jelenlévő fiatalokat arról, hogy kinek van mobiltelefonja, és a legkisebbek közül is sokan jelentkeztek. Felhívta a figyelmet arra, hogy hiába a felgyorsult világ, hiába az, hogy készen kapjuk az információt, fontos, hogy a tanulásra és a gyerekkor megélésére is jusson idő.

Az énekes, persze, nemcsak beszélt, hanem énekelt is a diákoknak.

Az Árpád-hét javában zajlik, csütörtökön a kulturális központ színháztermében „Egy tanár naplója” címmel láthat a közönség egy színházi előadást, amelyben első, ötödik és nyolcadik évfolyamos tanulók lépnek fel. A különleges darabot Ujvári Tomor, az iskola vezetője írta.

A színdarab felvételét az Atádhíren a hétvégén láthatják.

(Fotók: Röhrig Dániel)

Megosztás