Titokzatos jótevők Somogyszobon

Immár második éve került ki Somogyszobon egy szeretetfogas, amelyről ingyen kabátot vehet el az, akinek szüksége van rá. Nagyatádon Németh Csaba és családja folyamatosan gyűjti az adományokat.

– Ez a helyi kezdeményezés tavaly indult – mondta Hodorics Katalin, Somogyszob polgármestere. – Az apropója az, hogy a hideg időben se fázzon senki. Akinek van feleslegessé vált kabátja, az akár nappal, akár éjszaka kitehet egyet a fogasra.

A faluban sokan tudnak a kezdeményezésről, viszont maga a kezdeményező névtelen akar maradni.

– Az önkormányzat abban segített, hogy magát a fogast, valamint egy fedett helyet biztosított az önkormányzati épület melletti parkban – folytatta a polgármester asszony.

Nagyatádon Németh Csaba és családja gyűjt egész évben ruhaadományokat, illetve játékot és tartós élelmiszert a rászorulóknak. Ezeket az egyik tízemeletes aljában kialakított helyiségben lehet átvenni.

– Folyamatosan fogadjuk be az adományokat. Meglátásom szerint idén a tartós élelmiszerre nagyobb lesz a kereslet, mint eddig.

Gyerekruhákat különösen szívesen fogadnak. Elmondta, hogy igyekeznek egy olyan rendszert kialakítani, hogy különválasztják a női- és férfiruhákat, de arra is van lehetőség, hogy a kisgyerekes szülők bejelentkeznek előre, elmondják a gyerekük nemét és a gyerek méretét, majd az alapján válogatják nekik össze a ruhákat.

(Fotók: Somogyszob Most facebook)

Megosztás