Több százan jelentkeztek az utolsó útra

A Pannonvasút Egyesület hirdetett meg a közösségi médiában Egy utolsó utazás Nagyatádra címmel egy eseményt, aminek a lényege: az utolsó menetrend szerinti vonattal Nagyatádra, illetve Nagyatádról utaznak a résztvevők.

Ahogy pénteken már megírtuk, a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint a MÁV Start Zrt. úgy döntött, hogy országosan tíz vasúti mellékvonalat zárnak be augusztus elsején jármű- és munkaerőhiány miatt, közöttük a Nagyatád – Somogyszob mellékvonalat is. A 2024-es költségvetésből kiolvasható: nem sok esély van arra, hogy a közeljövőben visszaállítják a vonatközlekedést a két település között, hisz az ideihez képest jövőre 300 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhat az amúgy is küszködő MÁV.

A bezárás apropóján hirdette meg a Pannonvasút Egyesület az Egy utolsó utazás Nagyatádra címmel július 31-én estére azt az eseményt, aminek keretében a legutolsó menetrend szerinti vonattal Nagyatádra, illetve Nagyatádról utazva búcsúzhatnak a nagyatádiak, illetve a somogyszobiak a 38-as számú vasútvonaltól. Eddig már kétszáznál is többen jeleztek vissza, hogy részt vesznek az eseményen, ezért az egyesület megírta: folynak az egyeztetések arról, hogy a hatalmas érdeklődésre tekintettel egyeztetéseket folytatnak, hogy egy úgynevezet Bzx mellékkocsi is részét képezze a szerelvénynek.

Az utazás végén Nagyatádon megemlékezést tart az egyesület.

(Fotó: vagonWEB)

Megosztás