Erdőt telepít Somogyban a Magyar Nemzeti Bank

A jegybank legalább 32 hektár fajgazdag gyepes és erdei élőhely létrehozását, cserjés telepítését, kaszáló és mocsárrét kialakítását vállalta Drávaszentesen – írja az MTI.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nagyszabású erdőtelepítéssel és gyeprekonstrukcióval ellentételezi a karbonlábnyomát a Duna-Dráva Nemzeti Park területén – közölte az MNB hétfőn az MTI-vel.

A jegybank legalább 32 hektár fajgazdag gyepes és erdei élőhely létrehozását, cserjés telepítését, kaszáló és mocsárrét kialakítását vállalta a Somogy vármegyei Drávaszentesen. A projekt megvalósításában a nemzeti park igazgatósága és egy civil szervezet, a WWF Magyarország is közreműködik – írták.

Az MNB a 2019-ben meghirdetett Zöld Programjának részeként korábban a Veszprém vármegyei Pápateszéren vállalt élőhely-rekonstrukciót, majd a Békés vármegyei Geszt közelében, a Körös-Maros Nemzeti Park területén kezdett erdőtelepítésbe, amellyel egy egész éves szén-dioxid-kibocsátását semlegesíti. A teljes karbonsemlegesség érdekében az intézmény nemcsak ellentételezi, de csökkenti is a kibocsátását, Zöld Programja pedig a fenntartható gazdasági növekedés finanszírozásában segíti a pénzügyi szektort – olvasható a közleményben.

(Nyitókép: depositphotos.com)

Megosztás