Újabb hidegfront érkezik, viharokra is figyelmeztetnek

A hétvégi zavartalan napsütést felhős, esős idő váltja, bár jelentős lehűlésre nem kell számítani, viszont a szél megerősödik. Több hullámban érkezik a csapadék a járásba.

A hét első napján nyoma sem lesz a hétvégi kirándulóidőnek. Egy hidegfront éri el a járást, aminek következtében esőre, megerősödő szélre kell számítani. A meteorológiai szolgálat zivatar miatt adott ki figyelmeztetést. Azt írják, hogy az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Hajnalban 9-12, délután 15-19 fok között alakul a hőmérséklet. 

Még kedden csapadékos marad az időjárás, de délutántól felszakadozik a felhőzet, viszont az északi, északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik többfelé, és zivatarok is kialakulhatnak. Hajnalban maximum 8, napközben 18 Celsius-fok lesz.

Szerdán már nem lesz eső az előrejelzések szerint, de a szél még aznap sem tágít a járásból, majd csütörtöktől fokozatosan melegszik a hőmérséklet, a hétvégére a mostani pihenőnapokra jellemző időt jósolnak a meteorológusok.

forrás: met.hu
forrás: met.hu

(A nyitókép illusztráció, készítette: Röhrig Dániel)

Megosztás