Végleg bezár a postabolt Nagyatádon is

Korábban a posta azt kommunikálta, hogy a postaboltot energiatakarékossági okok miatt helyezték át a posta főépületébe, most kiderült: végleg megszűnik a szolgáltatás az egész országban.

Még télen számoltunk be róla, hogy bezárt a postabolt épülete Nagyatádon, a szolgáltatás viszont továbbra is elérhető a posta főépületében. Akkor a Magyar Posta Zrt. a kérdésünkre azt írta:

Az ügyfelek számára továbbra is elérhető, minden kereskedelmi és szerencsejáték termék, mint korábban. A termékek bemutatása zárt vitrinekben és bemutató polcokon továbbra is biztosított.

Ma a zárt vitrinekben már csak leértékelt termékeket találni, ugyanis május végén végleg megszűnnek a postabolti szolgáltatások, ami nemcsak az boltban árult tárgyakat, hanem a postán kapható sajtótermékeket is érinti, magyarán a továbbiakban kizárólag postai feladatok ellátására koncentrál a cég.

Elsőként ezeknek a szolgáltatásoknak a megszűntetéséről a Magyar Hang számolt be, akik egyebek között arról is írnak, hogy 2019-ben a hírlapok árusításából a postának 8000 millió forintnál is több bevétele volt, ráadásul a postákon lehet a napi-, heti- és havilapok közül a legszélesebb körben válogatni, hisz hatszáznál is több sajtóterméket árulnak.

Többször is kerestük a Magyar Posta Zrt.-t a kérdéseinkkel, ám válaszokat nem kaptunk.

(Fotó: Röhrig Dániel)

Megosztás