Nagyatádi cég újítja fel az idősek otthonát

A képviselő-testület a ma reggeli, soron kívüli ülésén a közbeszerzési eljárást eredményesnek nyilvánította, valamint kihirdette az eljárását nyertesét. Az idősek otthona épületének felújítása a szerződés aláírását követően elkezdődik, és őszre elkészül.

Az Naplemente Idősek Otthona a teljes felújítás során hőszigetelést kap , kicserélik a nyílászárókat, a fűtési rendszert teljes egészében megújítják, napelemeket helyeznek el, felújítják az vizesblokkokat. Ma reggel a képviselő-testület a kihirdette az eredményes közbeszerzési eljárás nyertesét.

A döntés értelmében a nagyatádi KRONELL Építőipari Kft. kezdheti meg a munkát rövidesen, ugyanis a szerződést már február első felében aláírják. A kivitelezés várhatóan őszre elkészül, az idősek visszaköltözhetnek a megszokott, ám felújított helyükre a kollégiumból.

A korszerűsítést részben az Európai Unió finanszírozza egy TOP Plusz pályázat keretében. A támogatás összege bruttó 177 millió forintot. A kivitelezési munkálatok összeköltsége azonban bruttó 262 millió forint lesz, ezért az önkormányzat saját forrásból biztosít a költségvetésében bruttó 85 millió forintot.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás