Nagyon igyekezett, de nem tudta leszúrni a saját fiát egy somogyi férfi

Az ötvenes éveiben járó, büntetett előéletű férfi 2022 novemberében veszítette el a munkáját, ezért folyamatos italozásba kezdett. Egy este szintén ittas volt, összeveszett a családjával, és azzal fenyegette a saját fiát, hogy elvágja a torkát.

A fia ezért az udvarra menekült, de ott megcsúszott a vizes fűben, féltérdre esett, ezért az apja már a nyakát próbálta megszúrni, de a kés centiméterekkel elkerülte a a fejét.

A kitartó vádlott ekkor sem adta fel, és az utca felé menekülő fia nyakát még egyszer megkísérelte megszúrni, amely alkalommal a sértett lenyomta a terhelt karját, ezért a kés nem érte el a testét.

Közben a család hívására a házhoz érkezett a vádlott egyik lányának élettársa, hogy a legkisebb gyermeket elvigye ittas apja közeléből, akit azonban az sem tartott vissza az újabb támadástól, hogy kislányát a kerítésnél álló sértett a karjában tartotta.

Az agresszív apát végül a fia állította meg oly módon, hogy egy felmosó nyelével kiütötte a kést a férfi kezéből.

Bár a vádlott szúrásai nem értek célt, de az életveszélyes állapot elmaradása kizárólag a megtámadott felek védekezésének volt köszönhető. A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt álló férfival szemben börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A felhasznált képeken az elkövetés eszköze, valamint a sértett fiú által védekezésül használt felmosónyél látható.

Megosztás