Bolháson is megszűnik a vezetékes telefon

Egy olvasónk jelezte, hogy több bolhási lakos is kapott értesítést arról, hogy az egyik szolgáltató megszünteti a vezetékestelefon-szolgáltatást a faluban.

Délelőtt írtunk róla, hogy Polányban a szolgáltató úgy döntött, megszünteti a telefonszolgáltatást. Egy olvasónk jelezte, hogy a Bolháson élő szülei is ilyen tartalmú levelet kaptak. A levél szerint 2024 februárjának végén szüntetik meg a vezetékestelefon-szolgáltatást a faluban. Azt is írják az előfizetőknek, hogy hálózatfejlesztés miatt nem tudják tovább használni a vezetékes vonalat.

Helyette a mobilt ajánljanak, olvasónk elmondási szerint az pedig nem minden esetben működik. Beszámolója alapján a faluban térerő hol van, hol nincs, de leginkább nincs.

Egy másik olvasónk inkább arról beszélt, hogy éppen a nagymamájának igyekszik megtanítani a mobiltelefon használatát, inkább kevesebb, mint több sikerrel, pedig nagyon idős korban a telefon kezelésével kapcsolatos magabiztosság életmentő lehet, ha például mentőt kell hívni.

Természetesen megkerestük a Telekomot, és megkérdeztük, hogy mi az oka annak, hogy megszűnik a szolgáltatás, és tervezik-e, hogy a mobilszolgáltatást fejlesztik a területen, illetve azt is megkérdeztük, hogy Somogy más településein várható-e hasonló intézkedés. Amint válaszolnak, beszámolunk róla.

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás