Agancsot keresni indult, majd felcsapott orvvadásznak Szerző: Simon Bálint | 2021-08-10 09:59:00 | Címkék: kadarkÚt, acélhurok, dámvad, dámszarvas, orvvadász, somogy

A 28 éves férfi a Kadarkút környéki erdőket járva talált egy elhagyott acélhurkot, elejtett vele egy dámvadat, majd a tetemet hátrahagyva távozott. Az elkövető a helyi vadőr segítségével került rendőrkézre.

Orvvadászat miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a férfivel szemben, aki tavaly februárban vadászengedély nélkül, tiltott vadászati eszközzel, a vadászati tilalmi időben ejtett el egy dámvadat Kadarkút környékén.

Az elkövető eredetileg elhullajtott agancsokért indult az erdőbe, de a földön talált egy ismeretlen személy által hátrahagyott, állatok elejtésére használt hurkot. Az acélhuzalt ezt követően visszahelyezte egy fára úgy, hogy az alkalmas legyen vadak elejtésére. A hónap végén a hurokba egy 150 ezer forint értékű dámtehén akadt. A férfi ugyan megtalálta az ekkorra már elhullott állatot, lopási szándékától azonban elállt: a tetemet végül a vadak hordták szét.

Az acélhurok nem véletlenül számít tiltott vadászati eszköznek: a módszer használata különösen nagy szenvedést okoz az elfogott állatnak.

A kaposvári rendőrök végül a helyi vadőr segítségével azonosították a férfit, akiről kiderült, hogy büntetlen előéletű. Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott azzal a kiegészítéssel, hogy annak végrehajtását a járásbíróság próbaidőre függessze fel.

Forrás: Magyarország Ügyészsége
Forrás: Magyarország Ügyészsége - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra