Nekiment a busznak, aztán megállás nélkül továbbhajtott

A vádlott Homokszentgyörgyön előzte a menetrend szerint közlekedő buszt, de letért az útpadkára, majd a visszakormányzásnál nekiütközött az akkor már mellette haladó autóbusz oldalának, ami behorpadt.

Cserbenhagyás vétsége miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség azzal a férfival szemben, aki gépkocsijával egy autóbuszt előzött, azonban az előzésnél nekiment a busz oldalának, majd tovább haladt anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a manőverének milyen következményei lettek.

A vád lényege szerint a vádlott 2021 decemberében Homokszentgyörgyön vezette személygépkocsiját, amikor a falu egyik egyenes szakaszán előzni kezdte a menetrend szerint közlekedő buszt.

A helyismerettel rendelkező férfi manővere nem sikerült jól, mivel előzés közben letért a bal oldali útpadkára, majd a visszakormányzásnál nekiütközött az akkor már mellette haladó autóbusz oldalának. Az ütközés erejétől a busz oldala behorpadt és az autóbusz meg is billent, de az úttestről nem haladt le.

A vádlott a baleset ellenére nem tett eleget megállási és azon meggyőződési kötelezettségének, hogy megsérült-e vagy veszélybe került-e valaki.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott a férfival szemben.

A bűncselekmény helyszínén készült fotót a barcsi rendőrök fényképezték.
A bűncselekmény helyszínén készült fotót a barcsi rendőrök fényképezték.

Megosztás