hirdetés
2022. December 01, Csütörtök
Elza napja

További postákat zárnak be a megyében Szerző: Simon Tamás | 2022-10-28 13:28:00 | Címkék: posta, bezárás, somogy

Még szeptemberben a csokonyavisontai postát zárták be, most a babócsai és a zákányi postahivatalokra kerül lakat. A továbbiakban postapartnerek üzemeltetik a postát a településen.

hirdetés

A kisboltokba költöznek a falusi posták. Április óta mintegy negyven 2000 fő alatti településen zárták be a postákat az energiaválságra adott válaszként. A kézbesítésen kívül a többi munkát helyi vállalkozók kapják meg.

Korábban az iharosberényi és csokonyavisontai postát zárták be a megyében, novembertől pedig két újabb faluban, Babócsán és Zákányban szervezi ki a tevékenységét a cég Somogyban.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a helyi kisbolt valamelyik szegletében elhelyezett pult mögött lehet igénybe venni a postai szolgáltatásokat.

Ezek a posták végleg bezárnak, de a hvg azt írja, hogy spórolásból 210 településen újabb 366 postát zárnak be ideiglenesen november 11-től. A 210 településből 109-en nincsen másik posta, itt mobilpostai szolgáltatással oldják meg a szolgáltatást. Az érintett postahivatalok listája egyelőre nem nyilvános, az ezzel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a Magyar Posta Zrt.-nek.

Az bezárások oka, hogy a postára is vonatkozik a 25 százalékos kormányzati megtakarítás, ez pedig csak spórolási intézkedésekkel biztosítható, emiatt szüneteltetik a szolgáltatásukat a településeken.

(Nyitókép: Röhrig Dániel)

Vissza az előző oldalra