Egy leszakadt légvezeték miatt volt félnapos áramszünet tegnap Lábodon

Egy olvasónk jelezte, mi utánajártunk, hogy mi volt az oka: tegnap szinte egész délután nem volt áram Lábodon. Az áramszolgáltató készséggel állt a rendelkezésünkre.

Egy olvasónk tegnap este levélben jelezte, hogy tegnap délután egy órától egészen este hétig nem volt áram Lábodon. Emiatt a házukban nem működött a kazán, valamint a fagyasztó is kezdett leolvadni, mire helyreállt a szolgáltatás. 

Megkerestük az E.ON-t, hogy tájékoztassanak minket azzal kapcsolatban, mi okozta ezt a több órás áramkimaradást. Válaszában a szolgáltató azt írta, hogy 

Lábod térségében egy 20 kV-os vezetékszakaszunk sérült meg, ez áramkimaradást okozott Lábod, Kislábod, Nagysallér és Rinyabesenyő településeken. A vezetékhálózatba villám csaphatott, emiatt egy középfeszültségű oszlopon eltört a szigetelő, és több oszlopról leszakadt a légvezeték.

Mint kifejtették, a helyreállítási munkát a leginkább az nehezítette, hogy a szerelők csak egy gabona- és kukoricaföldön keresztül, gyalogosan tudták megközelíteni a helyszínt, illetve a javításhoz szükséges eszközöket is gyalogosan kellett odaszállítani a felázott talajon keresztül. 

A sérült vezetékszakaszt és szigetelőt kicserélték, és hét óra után nem sokkal helyreállt a szolgáltatás.

Az E.ON köszöni az érintett területeken élő ügyfeleik türelmét a helyreállítási munkák ideje alatt.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás