Egyre nagyobb számban követnek el erőszakos bűncselekményt somogyi fiatalok

A legutóbbi adatok szerint csupán 40 ezer gyermekkorú él Somogyban, mégis a vármegyei fiatalok követik el az országban előforduló erőszakos bűncselekmények 5,4 százalékát.

Egyebek között ez derül ki a rendőrségnek küldött kérdéseinkre adott válaszokból.

Korábban a Magyar Hang számolt be arról, hogy aggasztóan megugrott a gyermekkorú bűnelkövetők száma az országban, egészen pontosan egy év alatt 33 százalékkal. Megkérdeztük a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensét a somogyi adatokkal kapcsolatban.

Válaszában azt írta, hogy 127 gyermekkorú és 378 fiatalkorú bűnelkövetőt regisztráltak Somogyban az elmúlt évben, ami tendenciózus növekedést jelent az előző évekhez képest. 

Az ötszáznál is több erőszakos bűncselekmény közül 22 esetben követtek el fiatal- és gyermekkorúak súlyos testi sértést, illetve 3 életveszélyt okozó testi sértés is a somogyi fiatalok bűnlajstromára került. 

Ahhoz képest, hogy a statisztikai hivatal legutóbbi, 2022-es népszámlálási adatai szerint a vármegyében csupán 40 ezer 14 év alatti él, ami az ország gyerekeinek pusztán a 2,8 százaléka, ők követik el az országosan regisztrált 2352 erőszakos bűncselekmények 5,4 százalékát.

(Fotó: Röhrig Dániel)

Megosztás