Elhunyt a somogyi Vöröskereszt igazgatója

Dr. Sótonyi Tiborné rövid betegséget követően április elsején halt meg – írja a közösségi oldalán a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete, ahol 1979 óta dolgozott, majd később az igazgatója lett.

Dr. Sótonyi Tiborné több év önkénteskedést követően 1979 óta dolgozott a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezeténél, melynek 1996 óta vezetője is volt. 2002-ben az ő közreműködésének köszönhetően nyitották meg Nagyatádon a Családok Átmeneti Otthonát.

– Majdhogynem napi kapcsolatban voltunk, ami egy mindkét oldalról jó és bizalmi kapcsolat volt. Megrendülten fogadtuk a halálhírét. Nagyon hálásak vagyunk mindazért, amit az ellátottakért és a dolgozókért tett – fogalmazott az elhunyt igazgatóval kapcsolatban Horváth István Zoltán, az otthon vezetője.

A szervezet a közösségi oldalán emlékezett meg a vezetőről.

Munkájában mindig fáradhatatlan volt, energiájának és tudásának köszönhetően intézmények jöttek létre Somogyban, sikeres projektek valósultak meg, miközben több generációt is a vöröskeresztes eszmék szeretetére és tiszteletére nevelt. Rövid betegséget követően 2023. áprilisának első napján örökre itt hagyott minket, ám lényének és munkásságának emléke mindig is itt lesz velünk, a Magyar Vöröskereszt közösségében.

Azt írják, hogy búcsúztatása kívánsága szerint szűk körben történik majd. Aki szeretné leróni tiszteletét, az 2023. április 13-án 12-13 óra között teheti meg a kaposvári Keleti temető kápolnájában, egy szál virággal. 

Megosztás