Ingyenes jogi tanácsadást vállalnak ügyvédek

A Somogy Megyei Ügyvédi Kamara tagjai telefonos segítségnyújtást ajánlanak fel az arra szoruló jogkereső magánszemélyeknek és civil szervezeteknek. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a veszélyhelyzet miatt.

A jogászok azzal támogatják a lakosságot, amihez értenek: a tudásukat adják. Ezzel fejezik ki mások iránti szolidaritásukat – jelezték a somogyi ügyvédek az Atádhírhez is eljuttatott levelükben. A tagság most egy szervezett – a koronavírus járvány időtartamára meghirdetett – telefonos „Pro bono” (a közjóért) segítségnyújtást ajánl fel az arra szoruló jogkereső magánszemélyeknek és civil szervezeteknek.

A kar tagjai közül több mint 30 fő (akad köztük nagyatádi is) vállalta a segítség nyújtását, mely kizárólag telefonon történő tanácsadásra vonatkozik. A felajánlás a koronavírus esetleges fertőzése miatt nem vonatkozik a személyes találkozásra, okiratok elkészítésére, személyes megjelenésre bármely hatóságnál, bíróságon stb.

Azon kamarai tagok, akik vállalták a Pro bono segítségnyújtást, a Somogy Megyei Ügyvédi Kamara honlapján megtalálhatóak. Az ott látható táblázat részletesen tartalmazza az ügyvédek nevét, telefonos elérhetőségét és annak a jogterületnek a megnevezését (munkajog, családjog, közigazgatási jog, civilisztika, büntetőjog, stb.), melynek tárgyában jogi tanácsot adnak. A veszélyhelyzet ideje alatt a tagok az általuk megjelölt időkeretben fogadják a hívásokat.

Az ügyvédi kamara tagjai várják a magánszemélyek és civil szervezetek megkeresését, hogy a járványhelyzet következtében felvetődő jogi problémák megoldásban ingyenesen jogi segítséget tudjanak adni. A szolgáltatás tegnaptól (2020. április 16.)  érhető el.

A Somogy Megyei Ügyvédi Kamara bízik abban, hogy valós és érdemi segítséget tud nyújtani a megye lakossága számára, továbbá büszke arra, hogy igen nagy létszámban vállalták a tagok az ingyenes tanácsadást.

 

Megosztás