Kigyulladt autó, égő aljnövényzet, lángoló dűlő

Csütörtökön számos helyen volt szükség a somogyi tűzoltók beavatkozására. Nem csak Somogyban, hanem Baranyában is.

Kutason illegálisan lerakott hulladék égett, a zöldterületen keletkezett tüzet a nagyatádi hivatásos tűzoltók fojtották el. 

Zöldséget és ruhaneműket szállító kisteherautó gyulladt ki csütörtök késő délután Kadarkúton. Az utcán parkoló járműből lángok csaptak fel. A tüzet a sofőr az arra járók segítségével eloltotta, így a helyi önkormányzati tűzoltóknak csak a felhevült alkatrészeket kellett visszahűteni. A tűz a rakományt nem érintette. Személyi sérülés nem történt. 

Fotó: Kadarkúti ÖTP
Fotó: Kadarkút ÖTP

Hedrehelyen lakóházakat és az erdőt is veszélyeztette az a tűz, amiben a száraz aljnövényzet megközelítőleg egy hektáron égett le. A kadarkúti önkormányzati tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, mielőtt azok kárt tettek volna a helyiek otthonában. 

Pécsett, a nagyatádi, a barcsi és a kaposvári hivatásos tűzoltók is részt vettek az Akó dűlő környékén zajló oltási munkálatokban, ahol erdő és bozótos gyulladt ki. A nyolc hektárra kiterjedő tűzzel mintegy hat órán át küzdöttek a tűzoltók. A csaknem százhúsz tűzoltó munkáját többek között erdészek és polgárőrök is segítették, valamint a nehezen megközelíthető tűzfészket honvédségi helikopterrel oltották. A lángok hét ingatlant érintettek, és felrobbant három gázpalack. Személyi sérülés nem történt.

Forrás: meteomecsek.hu
Forrás: meteomecsek.hu

(Címlapkép: Kadarkút ÖTP)

Megosztás