Kiskorú lányt szerveztek be prostituáltnak Somogyban

Alig múlt tizennégy éves az a lány, akinek egy idősebb prostituált felajánlotta: ha ő is hasonló módon szeretne pénzhez jutni, akkor bemutat neki olyan férfiakat, akikkel pénzért szexuális kapcsolatot létesíthet.

A Kaposvári Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére folytatólagosan elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó nővel és három társával szemben, aki közreműködtek abban, hogy egy fialakorú lány prostitúciós tevékenységet végezzen.

A vádirat lényege szerint a prostituáltként tevékenykedő nő 2021 szeptemberében felajánlotta a 14. életévét éppen csak betöltött sértettnek, hogy ha ő is hasonló módon szeretne pénzhez jutni, akkor bemutat neki olyan férfiakat, akikkel ellenszolgáltatásért szexuális kapcsolatot létesíthet. 

Mivel a kiskorú lány könnyű pénzkereseti lehetőséget látott a dologban, elfogadta a vádlott ajánlatát, akinek a közvetítésével három férfival létesített szexuális kapcsolatot pénzért. A vádlottat a kiskorú sértett prostitúciós tevékenységének szervezésében többen is segítették: egyik ismerőse kuncsaftot hajtott fel neki, illetve fuvarozta a kislányt, míg a vádlott testvére és annak élettársa szintén a kiskorú sértett szállításában működött közre.

Az utóbbi párosnak lőszerrel visszaélés bűntette miatt is felelniük kell, mivel az üggyel összefüggésben a lakóhelyükön tartott kutatás során a nyomozó hatóság 18 db. német, illetőleg brazil gyártmányú puska- és pisztolytöltényt foglalt le, melyek tartására a vádlottak nem rendelkeztek engedéllyel.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a bűncselekményben vezető szerepet játszó nővel és a prostitúcióból származó pénzből is részesülő ismerősével szemben végrehajtandó, míg testvérével és annak élettársával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, illetőleg a kiskorúakkal kapcsolatos foglalkozástól eltiltás alkalmazására tett indítványt.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás