Kivégezték Rozit, a Kutyatár menhely kabalakecskéjét

Érthetetlen: éjszaka ismeretlen elkövetők betörtek a menhelyre és lefejezték a kecskét, a fejét elvitték. A kutyatár vezetője facebook posztban számolt be a borzalmas eseményről.

Tegnap 18:30-kor írták ki a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület facebook oldalára, hogy az éjszakára 2 óránkénti váltásban önkéntes őröket keresnek a menhely területére. Már ekkor sokan érdeklődtek, hogy valami baj történt-e? Este fél kilenckor aztán egy újabb posztban beszámoltak a történtekről: előző éjjel hajnalban valaki betört a menhelyre, és az egyesület híres, közkedvelt kecskéjét, Rozit szó szerint kivégezte. Egész pontosan levágta a fejét, amit az elkövető magával vitt.

Egyelőre több információt az estről nem szolgáltatott az egyesület, viszont az események tükrében a jövőben őriztetni fogják a menhely területét, akár önkéntesekkel, akár őrző-védő szolgálattal.

Rozi története 2018 húsvétján kezdődött: akkor telefonáltak a Kutyatárnak, hogy Iregszemcsén találtak egy rossz állapotú kecskét az autós pihenőnél. Nagyon rossz állapotban volt, még lábra állni sem tudott. Az egyesület befogadta a jószágot, és Rozinak keresztelték el. Hetekbe telt, mire megerősödött, nagyon sok törődést igényelt. Rozi meghálálta a gondoskodást, hamarosan a Kutyatár család szerves tagja lett, rendkívül aktív, vidám állatka volt, minden dolgozó szerette. Rendszeresen sétált együtt a kutyákkal, talán azt hitte magáról, hogy ő is egy kutya. Barátságos volt és közvetlen, és imádta produkálni magát.  

Ezek a felvételek még májusban készültek Roziról.

Éppen ezért érthetetlen, ami történt. A Kutyatár a posztjában úgy fogalmazott: „Rozi különleges helyet foglalt el a szívünkben, a Kutyatár történetében, így élete nem volt hiábavaló. Úgy fogok emlékezni Rá, amilyen a képeken volt. Ti is így tegyetek!

Megosztás