Látogatási korlátozások a somogyi erdőkben

Az intenzív vadászati tevékenység miatt augusztus 25-től a Kaszó Zrt. már bevezette, szeptember 1-től pedig a Sefag Zrt. is bevezeti az erdőlátogatási korlátozást.

A vadászattal járó balesetveszély és a vadállomány nyugalma miatt erdőlátogatási korlátozást vezetett be a Kaszó Zrt. A korlátozás egészen október 20-ig van érvényben. Délután három és reggel kilenc óra között csak a belépésre jogosultak tartózkodhatnak az általuk kezelt erdő területén.

Forrás: kaszort.hu
Forrás: kaszort.hu

A korlátozást megszegők amellett, hogy veszélybe sodorják magukat, jogi következményekkel is számolhatnak, ugyanis a társaság eljárást indít ellenük.

A korlátozás nem vonatkozik a Lombkorona Tanösvényre, a Fafaj- és Vadismereti Tanösvényre, a Vadasparkra és a Dr. Marián Miklós sétányra.

Forrás: kaszort.hu
Forrás: kaszort.hu

A Sefag Zrt. is korlátozásokat vezet be. Az általuk kezelt területek szeptember 30-ig délután három és reggel kilenc óra között nem látogathatók, a szabályszegők ellen a társaság eljárást kezdeményez. A korlátozás alól kivételt csak az arra jogosultak, tehát a nem erdőlátogatók jelentenek.

(A címlapkép illusztráció, fotó: Röhrig Dániel)

Megosztás