Ma is folytatódott a szélviharkárok felszámolása

Vasárnap reggel folytatódott a szombati szélvihar okozta károk felszámolása. Barcstól Siófokig, Kaposvártól Marcaliig, de Nagyatád környékén sincs szinte olyan település, ahol ne lenne szükség tűzoltói beavatkozásra.

A szombati szélvihar miatt több mint 4800 segélyhívást kapott a katasztrófavédelem, 438 épület megrongálódott, mintegy 2700 helyszínen dolgoztak a tűzoltók a károk felszámolásán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a mentőszervezetekkel kiegészülve a szolgálatváltást követően újra munkába állították a motorfűrészeket. A legtöbb helyen villanyvezetékre dőlt fák eltávolítását végzik a somogyi egységek.
Tab és környékén is épületekre, útra és vezetékekre dőlt fák eltávolításán dolgoznak reggel óta a tabi önkormányzati tűzoltók. A szél által kicsavart fák, letört faágak a közúti és a gyalogos közlekedést is akadályozták, de a tűzoltók igyekeztek a lehető leggyorsabban felszámolni az eseteket és valamennyi bejelentés helyszínére odaérni. 

Kadarkúton ma is megrongált tetők, udvarba, kerítésre és lakóházakra dőlt fák ledarabolásához kérték a város tűzoltóinak segítségét. 

Barcs környékén is megbontotta a tetőket a szél és fákat csavart ki a földből temetőben, köztereken, valamint lakóházak udvarán. A kidőlt fák kerítéseket, háztetőket rongáltak meg. Az egységek fáradhatatlanul dolgoznak az esetek felszámolásán. Egymás után kapják a műveletirányítási központtól a címeket, ahonnan segélykérő hívás érkezett.  

Barcstól Siófokig, Kaposvártól Marcaliig, de Nagyatád környékén sincs szinte olyan település, ahol ne lenne szükség tűzoltói beavatkozásra. A tűzoltók a társszervekkel közösen dolgoznak a károk felszámolásán. 

Megosztás