Megszúrta a szülinapját ünneplő nagyapját a somogyi kamasz

Mellkason szúrta, mert kapott tőle egy pofont. A bíróság egy év felfüggesztettre ítélte a 17 éves elkövetőt, de az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a 2021 szeptemberében a születésnapját ünneplő férfi és az unokája este leittasodott, közben összeszólalkoztak, és a közöttük lévő vita tettlegességig fajult.

A nagyapa pofon ütötte unokáját, aki a házba szaladva fölkapott egy kést, amivel mellkason szúrta a nagyapját, majd elszaladt. A bántalmazás következtében a nagyapa súlyos sérüléseket szenvedett, csak a véletlennek köszönhető, hogy nem került életveszélyes állapotba.

A bíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt egy év szabadságvesztésre ítélte az unokát, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az ügyészi fellebbezést, és hosszabb tartamú felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Illusztráció. Forrás: police.hu
Illusztráció. Forrás: police.hu

Megosztás